Дали има храни, които специално подпомагат мъжката  красота? Оказва се, че може да се направи подбор спрямо необходимите за организма на мъжа вещества. Ето някои предложения:


Крехко червено месо
Червено месо може да е много полезно за здравето, твърди Лесли Бонци, хранителен консултант на Питсбърг Стийлърс. Крехките разфасовки от говеждо или свинско месо са богати на протеини и имат малко повече мазнини в сравнение с пилешките гърди.
Червено месо е и добър източник на левцин. Левцинът е незаменима аминокиселина, която подпомага изграждането на мускулната маса.


Черешов сироп

Черешовият сироп имитира действието на някои противовъзпалителни лекарства без да предизвиква странични ефекти, твърди Бонци.
Антиоксидантите и естествените противовъзпалителни вещества, намиращи се в черешите помагат за успокояването на мускулатурата след претоварване или тежка физическа тренировка.


Шоколад
Лошият и неравномерен приток на кръв при някои мъже може да доведе до появата на еректилна дисфункция. Хапването на шоколад може да помогне за подобряване притока на кръв в организма.
Редица изследвания сочат, че черният шоколад може да ограничи нивото на лошия холестерол, да подобри кръвообращението и да поддържа нормално нивото на кръвното налягане.
Разбира се, консумацията на шоколад трябва да е в нормални количества, поради опасност от натрупване на излишни килограми.


Морски дарове
Морските дарове са богат източник на цинк. Цинкът е важен микроелемент за мускулатурата, за сърдено-съдовата и репродуктивната система.
Дефицитът на цинк в организма може да намали качеството на спермата и да доведе до стерилитет.


Авокадо
Голяма част от храните са богати на наситени и трансмазнини, които са вредни за организма и увеличават нивото на лошия холестерол.
Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, които могат да заместят вредните и да предотвратят увеличаване нивата на холестерола.


Мазни риби
По-мазните риби като сьомга и камбала са източник на омега-3 мастни киселини, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания, рак и артрит.
Две порции седмично мазна риба могат да намалят риска от смъртност в следствие на сърдечно-съдови заболявания, твърдят специалисти.

 

Втора част на материала